Daar is het heerlijk toeven! Ondanks een razend druk schema omdat ik weer ben begonnen met werken (3x per week geef ik les op een ROC) en de zorg voor paardenvriendin Lizzy en haar weidegenoten, heb ik meer zin om te creƫren dan ooit. Heerlijk vind ik het om de uurtjes die over zijn lekker weg te kruipen in mijn creatieve bubbel, in mijn atelier tussen mijn verf, inkt en stempels.

Waarom is dit nu zo’n feest voor me? Nou, het afgelopen jaar was een heel vreemd jaar en ik had met grote regelmaat maar weinig inspiratie. Waar ik normaal gesproken bijna hele dagen kon gaan zitten art journalen of kaarten maken, daar was nu een uur af en toe al veel.

Ik baal altijd van dit soort periodes maar ze horen erbij. Tegenwoordig laat ik het dan ook maar een beetje zo zijn en ga ik andere dingen doen. Zoals bijvoorbeeld lekker paardrijden, met de hond wandelen of lezen. Maar ook ga ik op zoek naar inspiratie buiten mezelf. Personen die me inspireren, een YouTube filmpje, een blog. Een (online) workshop wil ook nog wel eens helpen. Zo ben ik inmiddels lid van Petra’s Kunst School. Een doorlopende online workshop via Facebook van Petra Stein. Nieuwe technieken leren en oude technieken opfrissen. Ik houd er van. En het helpt me. Want daardoor kom ik vaak weer terug in een creatieve flow. En dus ook terug in mijn creatieve bubbel. Herkenbaar? Of juist niet? Ik vind het altijd heel interessant om te zien hoe anderen hier mee omgaan. Zoveel mensen, zoveel oplossingen.

Wat voorbeelden van recent werk:

Ik hoop in elk geval dat als jij, mijn lieve lezer, vastzit en dit leest wellicht 1 van mijn tips uitprobeert. Of misschien reageert er wel 1 van mijn andere lieve lezers met een heel andere tip en heb je daar wat aan.

Tot snel!

Liefs Daan