Mixed Media artist, workshops & coaching

Art Journaling

Art Journaling… een heel breed begrip waar door heel veel mensen invulling aan gegeven wordt. Iedereen op zijn of haar eigen manier. Wanneer doe je het goed en kun je het eigenlijk wel fout doen? Het antwoord is heel eenvoudig voor mij, je doet het altijd goed. Dus nee, je kunt het niet fout doen. Moet het mooi zijn? Nee, hoor. Heb je er heel veel dure spullen voor nodig? Nee, ook niet. Moet je weten wat je aan het doen bent? Nee, ook al niet. Maar wat is het dan wel?

Wat is art journaling dan wel?

Art Journaling is jouw manier om wat er in je omgaat op een creatieve wijze op papier te zetten. Een art journal is dus jouw persoonlijke kunst dagboek. Als jij dat wilt vormgeven met het plakken van plaatjes en het schrijven van tekst is dat oké. Wil je liever wat verf gebruiken en door middel van kleur weergeven hoe je je voelt? Ook oké. Ga je liever aan de slag met stempels en stencils? Helemaal prima. Wil je alles met elkaar combineren? Ook goed. Snap je al een beetje waar ik heen wil? Het is altijd oké.

Materialen?

Maar hoe zit het dan met al die materialen? Je hebt nodig wat jij wilt gebruiken. Zo simpel is het. Wil je graag met acrylverf aan de slag? Nou dan ga je dat halen. Of misschien heb je nog wel ergens een bakje met knutselspullen staan waar je mee kunt beginnen. Wat ik wil zeggen is dat er enorm veel mooie materialen op de markt zijn. Ja, als je op mijn socials rondkijkt zie je het: ik ben een art supply junkie. Heb ik alles wat hier ligt nodig om een kunstdagboek te maken? Nee hoor, vast niet. Vind ik het leuk om al die mooie spullen te gebruiken? Jazeker. En dan komen we weer tot de kern: je hebt nodig wat jij wilt gebruiken. Dit kan een kleine basis zijn of een hobbykamer vol. Heb je niet zoveel te besteden? Ook dan kun je art journalen. Het doel van art journaling is niet je bankrekening plunderen. Het doel is je hoofd leeg te maken.

Ik hoop dat ik hiermee de drempel om gewoon te beginnen wat lager heb gemaakt. Ja, er is enorm veel inspiratie te vinden om te beginnen met art journaling en ja die mensen (ook ik) gebruiken enorm veel mooi materiaal met een hoge ‘wil ik hebben’ factor. Maar vergeet nu alsjeblieft niet waar het om draait: Het leegmaken van je hoofd op jouw manier. Dat is voor mij art journaling. Begin nu maar gewoon. Dat verdien je. Vind je het nog steeds lastig om te beginnen? Stuur me een berichtje, dan komen we er samen wel uit.

Veel plezier,

Liefs Daniëlle